Skip to main content

Door Eddy Kiemel, hoofdcoach Team 4 Mijl.

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Vaak toch even een moment van bezinning en ook van goede voornemens. Hoe was het afgelopen jaar, waar sta ik in mijn leven, wat wil ik met mijn leven? Grote vragen, die niet meteen een antwoord behoeven.  Zeker niet in een blog over hardlopen.

Een mooi voornemen zou zo maar eens kunnen zijn om wat vaker te sporten, wat vaker te gaan hardlopen. Dat is zeker in deze coronatijd een goed idee, een gezond lijf maakt minder bevattelijk. En velen zijn je voorgegaan. Sterker nog, wij hebben er als team een aantal zeer talentvolle atleten aan overgehouden. Terug naar het goede voornemen. Deze is snel gemaakt, maar nu de uitvoering en het volhouden.

Misschien heb je al een nieuwe outfit en nieuwe schoenen aangeschaft, en ben je al vol goede moed begonnen. Heb je dit nog niet gedaan, doe het dan meteen, want in het woordje doen zit de sleutel. Natuurlijk begin je met het stellen van doelen (“ik ga elke maandag en donderdag hardlopen”). Je denkt aan de afwisseling, want verandering van spijs doet eten. Elke dag een ander rondje, een andere omgeving of een andere trainingsvorm. Misschien andere loopmaatjes. Alles om het aangename nog aangenamer te maken en het volhouden te vergemakkelijken.

Ik hoor je denken: “allemaal al geprobeerd, dit werkt bij mij niet”. De bank zit natuurlijk heerlijk, de Netflix-serie zit net in een spannende fase of het regent pijpenstelen buiten. Allemaal redenen of oorzaken om je goede voornemens in de war te schoppen.

En dan nu de gouden tip… Op elke dag dat je hebt gepland te gaan hardlopen trek je je hardloopschoenen aan en ga je vijf minuten hardlopen. Vijf minuten!

Als je het na vijf minuten helemaal niks vindt stop je ermee!

Je hoeft jezelf niet goed te voelen om te gaan hardlopen. Geef jezelf de kans je goed te voelen door te gaan hardlopen. Het kost je maar vijf minuten!

Ik voorspel je:  je stopt niet! (omdat het zo lekker is). En als bonus… jouw beloning na afloop, een goed en fit gevoel, duurt veel langer dan die vijf minuten.

Ik wens je veel hardloopplezier in 2022 (en alvast voor daarna 😉).

× RunX staat klaar voor al je vragen