Skip to main content

De vakantie is een tijd om te ontspannen. Geniet van een dagje strand of ga de natuur of bergen in. Neem de tijd voor familie of vrienden. Het is soms verleidelijk om de hele vakantie vrij te nemen en geen hardloop- of wandel kilometers te maken. Slapen, uitslapen, een boek lezen, terrasje pakken, er zijn veel excuses om niet te lopen. Dat is zonde, want je kunt zowel ontspannen als met mate trainen. 

 

Onze RunX tips

1) Uitslapen.

Geniet van dat extra uurtje slaap en ga om de dag hardlopen, wandelen of fietsen. Er is niemand die je verplicht om op alle dagen van je vakantie te gaan sporten. Maak er in je trainingsschema een rustweek van, dus met minder trainingen en/of hersteltrainingen. Na een lange intensieve trainingsperiode mag je ook best een week niets doen.

2) ‘Ik wil de kinderen niet wakker maken’

– dat is geen excuus. Leg je trainingsspullen de avond ervoor klaar. Zo kun je ’s ochtends zonder iemand wakker te maken rustig aankleden en gaan trainen.

3) ‘Waar moet ik lopen?

Ik ken de omgeving niet of er is geen geschikt loopparcours’. Verblijf je in een hotel, dan is er vaak wel ergen een gym met een loopband te vinden. In veel hotels of campings kunnen ze je tips geven over mooie parcoursen in de omgeving. Of kijk eens bij MapMyRun of Strava voor een leuk parcours.

4) ‘Ik ben bang om te verdwalen’.

Hardlopen is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Is richtingsgevoel en oriëntatie niet je sterkste punt? Maak het je dan makkelijk en doe gewoon een heen- en terug parcours, volg een spoorlijn of verken de route de dag van tevoren per auto of fiets.

5) ‘Ik hou niet van alleen hardlopen’.

Het kan leuk zijn om een keer met de lokale hardloopclub mee te lopen. Kijk van tevoren of er clubs of loopgroepen zijn op je vakantiebestemming en vraag of je een keer mag meelopen. Dit is een leuke manier om kennis te maken met de locals. Ook zijn er vaak op campings of in hotels andere hardlopers die ook graag gezamenlijk een rondje willen lopen.

6) Hou rekening met de omstandigheden.

Ga je naar een gebied waar het heel warm is of waar het heuvelachtig is, pas je trainingen aan en zorg dat je voldoende drinkt.

× RunX staat klaar voor al je vragen