Skip to main content

Review Asics Nimbus 25

Frank Ossen, eigenaar van RunX Zaandam en zelf een fervent hardloper, heeft voor ons de Asics Nimbus 25 getest. We hebben de Nimbus 25 ook op een aantal punten vergeleken met zijn voorganger de Asics Nimbus 24.

De nieuwste Nimbus 25 heeft een revolutionaire make-over ondergaan ten opzichte van de Nimbus 24. Dat is o.a. te danken aan de zeer comfortabele tussenzool.

Als je de Nimbus 25 aantrekt voelt het gelijk zeer prettig. Dit komt o.a. door het comfortabele bovenwerk en de Pure gel in combinatie met meer schokdempend materiaal in de tussenzool. Mijn eerste gedachte was dat het tijdens mijn duurlopen zacht zou aanvoelen wat dan extra energie zou gaan kosten maar verre van dat. De Nimbus 25 geeft juist extra energy return tijdens het lopen, wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Asics geeft aan dat deze Pure GEL demping zelfs 65% meer schokabsorberend is dan gewone Gel demping. Het zeer reactieve Pure Gel materiaal zorgt voor een krachtige afzet, wat resulteert in een korter grondcontact en een langere zweeffase. 

Linker afbeelding is de Nimbus 25, de rechter afbeelding is de Nimbus 24

De gebreide tong van het bovenwerk is gebleven en is niet meer weg te denken bij de Nimbus-serie.
Ook nieuw  is de extra hielkraag die een goede omsluiting van je enkel geeft waardoor het slippen van je schoen niet snel meer kan gebeuren. Uit onze video analyses zien we ook meer stabiliteit vanwege de bredere voorvoet gedeelte wat voor de langere afstanden prettig is.

In vergelijking met de Asics Nimbus 24 is te zien dat door de bredere voorvoet, de Asics Nimbus 25 de schoen stabieler afrolt (minder snel richting de grote teen). Daarnaast zie je door de vorm van de zool dat de afwikkeling sneller is. Dit komt ten goede aan de cadans. 

Kortom, deze Asics Nimbus 25 is een uiterst comfortabele loopschoen die ik met veel plezier getest hebt. Heel geschikt voor je rustige lange duurlopen alsmede je tempolopen vanwege de soepele afwikkeling.

Zie onderstaande afbeelding 

Linker afbeelding is de Nimbus 25, de rechter afbeelding is de Nimbus 24

× RunX staat klaar voor al je vragen