Skip to main content

Door Ruud Vlutters, RunX Twente

“Begin deze maand introduceerde Brooks de Adrenaline GTS 21. Even dacht ik terug aan het moment dat Brooks de Adrenaline 19 aankondigde, waarbij voor het eerst het vertrouwde antipronatie blok plaatsmaakte voor de GuideRails. Destijds vreesde ik dat de schoen te veel aan stabiliteit zou inleveren en de vaste groep gebruikers zou wegblijven. Dit bleek echter niet het geval: de schoen voelde een stuk soepeler en gaf bovendien meer loopcomfort dan zijn voorgangers. De zware over-proneerders moesten weliswaar op zoek naar meer stabiliteit, maar voor het overgrote deel bleek de schoen toch voldoende stabiel én zagen we een flinke toename van het aantal ‘neutrale’ gebruikers. Kortom, de blokloze schoen bleek voor Brooks een schot in de roos.”

Eerste indruk en pasvorm

“Als ik de schoen uit de doos haal, zie ik een mooi ontwerp. Het 3D-geprinte bovenwerk biedt steun waar nodig en is flexibel en luchtig. Het aantrekken van de schoen is bijna een feestje. Brooks lijkt patent te hebben op superieure pasvorm en deze slofjes lijken voor mij gemaakt.

De nieuwe tussenzool bevat DNA LOFT, dit is het meest dempende materiaal in het assortiment van Brooks. Dit geeft de schoen niet alleen een zeer prettige demping, maar geeft volgens Brooks ook nog eens extra energie terug. 

Ondertussen ben ik natuurlijk nieuwsgierig naar de veldtest. Er staat een intervaltraining op het programma en ik heb voldoende vertrouwen in de schoen om ze bij deze training te dragen. Tijdens de 400 metertjes tempo’s merk ik een duidelijk verschil met de Adrenaline GTS 20. De Crash Pads in hiel en middenvoet geven een prettige demping en de afzet voelt inderdaad zeer effectief. De GuideRails zorgen ervoor dat mijn voet in de juiste baan wordt geleid, waardoor ik stabiliteit en comfort ervaar. Ik zag ooit een filmpje van Brooks waar de Rails vergeleken werden met een bowlingbaan, waarbij de rails zorgen dat de bal de baan volgt. Hetzelfde gebeurt hier dus met je voet. Ook in de bochten voelt de schoen zeer betrouwbaar en blijft de pasvorm goed. Eigenlijk merk ik niet dat ik een nieuwe schoen draag en loop ik de bijna 13 kilometer van deze training probleemloos uit, ze voelen fantastisch!”

Samengevat

“De pasvorm voelt zoals we van Brooks gewend zijn, zeer goed. De schoen voelt als een pantoffel die je niet meer uit wil doen. Het materiaal gebruikt voor de upper (bovenkant schoen) is goed ademend, voelt licht aan en is soepel. De GuideRails geven mij als licht overpronerende loper voldoende steun en ik heb het gevoel dat ik er probleemloos kilometers op kan lopen. De demping is prettig en de schoen voelt ondanks zijn ondersteuning enorm flexibel. De GuideRails, die zowel aan de binnen- als buitenzijde van de schoen zitten, geleiden de voet keurig van hiel naar teen. De voorvoet voelt lekker ruim en geeft de gewenste bewegingsruimte. Goed om te weten dat er verschillende breedtematen zijn. Heb je dus smalle voeten of juist heel brede voeten dan is er altijd een passende schoen. Bij RunX adviseren wij je graag over de juiste lengte- en breedte maatvoering.”

Je moet de schoen eigenlijk gewoon even komen passen om hem te ervaren. Of je nu neutraal loopt of meer stabiliteit nodig hebt, door zijn unieke concept is deze schoen is bijna altijd inzetbaar.

Specs

  • Gewicht herenschoen: 300 gram;
  • Gewicht damesschoen: 266 gram;
  • Heeldrop 12 mm;
  • Veel breedtematen beschikbaar: dames 2A, B en D leest, heren B, D, 2E en 4E leest.

× RunX staat klaar voor al je vragen