Skip to main content

Deze maand hebben we geen hardloopschoenen maar een hardloopbroek van Fusion getest. Het is een lange tight, prettig voor langere benen. We vertellen je over het merk, de pasvorm en natuurlijk wat wij van de tight vonden.  width=

Fusion 
Maar eerst een beetje achtergrondinformatie. Fusion is een Deens bedrijf dat sinds 1999 kwalitatief hoogwaardige kleding maakt voor triatleten, wielrenners en hardlopers. Met een eigen fabriek in Europa zorgen ze ervoor dat ze de best mogelijke producten kunnen leveren. Ze werken enkel met OEKO-TEX® materialen en zijn Bluedesign® gecertificeerd. Dit zorgt ervoor dat de gebruikte stoffen (bijvoorbeeld kleurstof) niet schadelijk zijn voor het lichaam en het milieu.

Fusion maakt verschillende tights, speciaal geschikt voor hardlopen.
De Fusion C3+ Long Tight – een tight die vrijwel jaarrond draagbaar is.
De Fusion C3+ Long Tight – een unisex model, ook verkrijgbaar als specifiek damesmodel. 
– Daarnaast is er in de unisex serie een X- long model verkrijgbaar welke vier cm. extra beenlengte heeft. Dit is vooral voor hardlopers met langere benen een prettige optie. 

De tight 
Fusion maakt gebruik van een stof opgebouwd uit twee lagen. De binnenste laag is comfortabel zacht en voert transpiratievocht direct af naar de buitenste laag. Deze laag verspreidt het transpiratievocht over een groter oppervlak, waardoor het sneller verdampt.

 width=De Fusion C3+ Long Tight heeft drie pockets verdeeld over linker-, rechter-, en achterzijde van de broek. De grote zijpockets zijn groot genoeg om er gelletjes, platte waterflesjes of een telefoon in te stoppen. Deze spullen blijven goed op hun plek zitten door de elastische band bovenaan de pocket. Aan de achterzijde bevindt zich nog een kleinere pocket. Deze is vooral geschikt voor sleutels en eventueel een extra gelletje of sportreep.

Wat vinden wij ervan?
RunX Haarlem testte deze tight. “Zodra je de tight aantrekt merk je gelijk dat de tight prettig aanvoelt. De pasvorm is goed. Met mijn lange benen zijn tights vaak te kort De X-long versie is voor mij een welkome oplossing. Je voelt dat de broek wat strakker om je benen valt ten opzichte van andere merken. Dit komt door de Compressor3 stof. Deze stof geeft een lichte compressie, zonder dat het hinderlijk is.   

De pockets kun je goed vullen, zonder dat het onprettig aanvoelt. Daarnaast is het prettig dat je je telefoon binnen handbereik hebt en dat je hem zonder al te veel moeite terug kunt stoppen in de pocket. De zachte, hoge tailleband zit comfortabel. Aan de binnenkant van de band zit een koordje om de broek nog iets strakker aan te trekken, mocht dat nodig zijn. Leuk detail: de uiteindes van het koordje zijn aan elkaar vastgestrikt zodat je hem nooit per ongeluk lostrekt.  

Het is duidelijk dat er goed nagedacht is over deze broek. Zo heeft de broek op 24 plekken een extra stevig stiksel. Hierdoor is de broek extra slijtvast op de stiknaden.

Enthousiast? Kom langs in onze winkel. 

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen