Skip to main content

Wat doe jij met je oude hardloopschoenen als je nieuwe hebt gekocht? Jaarlijks worden er miljoenen hardloopschoenen gemaakt en meestal worden die uiteindelijk weer weggegooid. Dit heeft een groot effect op het milieu. Omdat RunX een steentje wil bijdragen aan een betere wereld, werken we samen met een initiatief genaamd FastFeetGrinded. Daarover lees je meer in deze nieuwsbrief. Verder hebben we weer een review voor je. Deze maand geen schoenen, maar een hardloop tight! Nieuwsgierig? Lees snel verder. 

FastFeetGrinded
Oude schoenen krijgen een nieuw leven bij RunX

 width=

Ga eens na hoeveel schoenen er worden gebruikt én versleten door alle hardlopers bij elkaar… De schoenen die niet meer worden gebruikt belanden uiteindelijk in de prullenbak. Dat is zonde van het materiaal en daarbij is het een behoorlijke aanslag op het milieu. FastFeetGrinded heeft de oplossing.  

 

FastFeetGrinded verzamelt gebruikte sportieve schoenen, verpulvert ze en levert het granulaat als grondstof aan producenten van buitenspeeltuinen, sportvelden, atletiekbanen en sportschoenen. Schoenen krijgen dus een tweede leven. Bij RunX kan je jouw oude schoenen inleveren. 

De schoenen worden uit elkaar gehaald in verschillende onderdelen. Deze onderdelen worden apart vermalen, waardoor de verschillende materialen hergebruikt kunnen worden. Door dit materiaal te verkopen wordt het recycleproces gefinancierd. Ook belangrijk: de schoenen worden per merk gesorteerd. Daardoor worden de materialen per merk teruggegeven voor nieuwe toepassingen.

Wil je mee doen en een steentje bijdragen aan een beter milieu? Lever dan jouw oude hardloopschoenen in bij een van de RunX winkels. Zo werken we samen aan een betere wereld.

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen