Skip to main content

Ben je bezig met een stapeldieet als voorbereiding op een wedstrijd, of maak je gebruik van energiegel tijdens het hardlopen? Ongeacht je aanpak is het essentieel om je energievoorraad op peil te houden. Of je nu een hardloper bent of een andere duursport beoefent, het is belangrijk om je lichaam te voorzien van de juiste brandstof. Hier delen we enkele tips met betrekking tot de sportvoedingssupplementen van Maurten.

 

Maurten heeft recentelijk een nieuw assortiment sportbrandstoffen gelanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van hydrogeltechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk om koolhydraatrijke, natuurlijke sportdranken en energiegels te ontwikkelen die goed worden verdragen door het menselijk lichaam. Het assortiment omvat zowel hydrogels als drinkmixen, allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten.

 

Hydrogels:

Door gebruik te maken van hydrogeltechnologie heeft Maurten de hoeveelheid koolhydraten verhoogd, het risico op maag-darmproblemen verminderd en alle overbodige ingrediënten verwijderd die geen bijdrage leveren aan de prestaties. De GEL is een hydrogel, een biopolymeermatrix die koolhydraten vasthoudt. Het concept is vergelijkbaar met hun dranken, waarbij hydrogeltechnologie zorgt voor een soepele overdracht van koolhydraten van de maag naar de darmen, waar ze worden opgenomen.

 

Drinkmix:

De Drink Mix 320 bevat bijna 14 procent, of 80 gram, koolhydraten wanneer het wordt gemengd, wat bijna twee keer zoveel energie is als ooit voor mogelijk werd gehouden in een sportdrank. Meng de Drink Mix 320 en 160 met water om een vloeibare sportdrank met hoge concentraties koolhydraten te verkrijgen. Deze drank wordt direct omgezet in hydrogel in de zuurgraad van de maag, waarbij de koolhydraten worden ingekapseld. De hydrogel zorgt vervolgens voor een soepele overdracht van de sportdrank door de maag naar de darmen, waar water, zout en koolhydraten worden opgenomen.

 

Hydrateren tijdens het hardlopen

Het is van cruciaal belang om voldoende te drinken tijdens een sportieve prestatie. Eén ding is zeker: als je dorst voelt, ben je eigenlijk al te laat. Daarom is het essentieel om altijd voldoende te drinken, maar tegelijkertijd ook te voorkomen dat je overmatig veel vocht binnenkrijgt. Het ideale scenario is om de dag vóór het hardlopen al voldoende water te drinken. Tijdens de wedstrijden zelf zijn er doorgaans voldoende waterpunten beschikbaar. Luister vooral naar de signalen van je eigen lichaam en plan het drinken van water strategisch rondom je hardloopactiviteit.

× RunX staat klaar voor al je vragen