Skip to main content

Je marathonvoorbereidingen verlopen uitstekend: je weekomvang is meer dan ooit, je raakt in vorm en je kilometertijden bewijzen dat je er klaar voor bent; heerlijk! Toch zijn dit ook de weken waarin je cruciale fouten kan maken. Bijvoorbeeld door het negeren van spierpijn of kleine pijntjes. Misschien herken je het wel: stramme kuiten, een zeurende achillespees of pijn in je scheenbeen. Kunnen compressiekousen dan die extra steun bieden jij nodig hebt in je laatste trainingsweken? 

Voorkom blessures 
Je lichaam krijgt tijdens de marathonvoorbereiding extreem veel te verduren. Je hebt het vast wel eens gehoord: bij elke landing tijdens het hardlopen vang je tot 3 keer je eigen lichaamsgewicht op. Stijve kuiten zijn vaak het eerste teken dat het lichaam extra ‘support’ nodig heeft. De compressiekousen van Herzog kunnen hierin een uitkomst bieden. Herzog kousen zijn zo gemaakt dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënt wordt opgevangen. Het speciale drukverloop van Herzog kousen- en tubes zorgt ervoor dat je minder kans hebt op blessures aan kuiten, scheenbenen en achillespezen. Daarnaast zorgen de kousen voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen in de spieren.

Wat maakt Herzog kousen uniek?
Bij Herzog begrijpen ze dat elke hardloper uniek is. Een ranke marathonloper met schoenmaat 42 heeft immers andere kuitcontouren dan een sprinter met dezelfde schoenmaat. Herzog Medical heeft daarom een uniek opmeetsysteem ontwikkeld waarbij de confectiemaat wordt bepaald op basis van 6 meetpunten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben jij er dus altijd van verzekerd dat de compressie op jouw benen is afgestemd! Topsporters zoals Marianne Vos, Jorien ter Mors en Mathieu van der Poel kiezen daarom heel bewust voor Herzog. 

Herstel sneller na je training
Kun je op zondagmiddag na die lange duurloop of intervaltraining vaak niet meer van de bank komen? Trek dan vooral je Herzog kousen aan geef je herstel een boost. Door Herzog kousen in rust te dragen stimuleer je de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller, je ervaart minder spierpijn en je bent beter uitgerust voor je volgende training.

Het staat vast dat een marathon een extreme inspanning is en dat jouw lichaam daarbij wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. Met de compressietechnologie van Herzog haal jij straks álles uit je marathon. Kom snel langs in één van onze RunX winkels, om jouw compressiekousen van Herzog te laten aanmeten, net als jouw perfecte hardloopschoenen.

× RunX staat klaar voor al je vragen