Skip to main content

Volg jij al maanden een hardloopschema om een bepaald doel te halen? Lekker bezig! Als je binnenkort op vakantie gaat en jouw loopschema wil volhouden, hoef je je geen zorgen te maken. We geven je graag praktische tips om het hardlopen op vakantie vol te houden. 

 • Blijf je tijden bijhouden
  Een goede manier om je voortgang en hardloopschema bij te houden, is door je tijden bij te blijven houden. Zo weet je hoe jij ervoor staat en heb je houvast. Maar zorg voor balans: als je een keer iets minder snelheid hebt, bijvoorbeeld na een lange reisdag, wees dan mild voor jezelf. Laat jouw schema je motiveren, niet demotiveren. Volgende keer beter!
 • Probeer eens een andere hardloopstijl
  Ben jij in een omgeving met veel bergen, strand of duinen? Lucky you! Een andere omgeving kan ideaal zijn om je training te variëren en ook andere spieren te trainen. Trek bijvoorbeeld je trailschoenen aan om buiten gebaande paden te hardlopen. 
 • Een stapje terug doen
  De beste manier om te blijven hardlopen is het volgen van een schema. Maar bedenk: je bent wel op vakantie, dus het mag best wat minder. Neem je normale hardloopschema en maak het iets minder intensief, bijvoorbeeld met kortere afstanden en meer rustdagen. Bepaal je doel en doe een stapje terug, zo houd je het op de langere termijn beter vol!
 • Have fun
  Als je aan zee zit of je hotel een zwembad heeft, kun je jouw training afsluiten met een frisse duik. Op warme bestemmingen is dat de beste beloning voor een goede run. Have fun! Let er wel op dat je meer drinkt bij zomerse temperaturen – en als het warmer is dan 28 graden is hardlopen onverstandig. Kies er bijvoorbeeld voor om op koelere momenten op de dag jouw training te doen. 

Hopelijk helpen bovenstaande tips om je hoofd koel te houden en kun je lekker blijven hardlopen!

× RunX staat klaar voor al je vragen