Skip to main content

De zomermaanden zijn aangebroken, en dat betekent voor de meesten van ons vakantie! Ben jij een fanatieke hardloper en blijf je ook tijdens je vakantie graag rennen? We hebben een handige checklist samengesteld met alles wat je nodig hebt om te hardlopen op vakantie, zodat je niets vergeet. Lees je mee?

Hardloopschoenen en trailschoen 

Ga je naar een heuvelachtige- of bergachtige omgeving. Zo ben je voorbereid op iedere ondergrond. Trailrunningschoenen kun je ook gebruiken voor wandelingen. Ga je met het vliegtuig stop dan je hardloopschoenen in je handbagage.

Runningcap, zonneklep, zonnebril

Zo houd je met hoge temperaturen je hoofd koel tijdens een training of wedstrijd. Tevens beschermt een pet je hoofdhuid en gezicht tegen de zon tijdens het hardlopen.

Hardlooprugzak, drinkrugzak

Ga je met vakantie en wil je ter plekke ook langere duurlopen doen neem dan een rugzak mee. Hierin kun je water, sportdrank, energiedrank en saltsticks meenemen, maar ook je telefoon, runningcap, (regen)jack of zonnebrand. Kies bij voorkeur voor een waterbestendig zonnebrandmiddel wat tegen zweet kan. Denk er ook altijd aan om wat contant geld en je pinpas/creditcard mee te nemen voor onvoorziene omstandigheden.

Dunne runningsokken

Kies bij warm weer voor dunnere sokken, voor goede vochtafvoer en koelere voeten.  

2 in one hardloopshorts

Deze shorts kun je voor je hardlooptrainingen gebruiken maar ook prima als wandel- of zwemshort.

GPS Horloge

Ga je in je vakantie hardlopen in gebieden die je niet goed kent dan is een GPS horloge met tracking een waardevolle aanvulling van je outfit. Verdwalen of veel langer lopen dan je gepland had komt veelvuldig voor. Via Strava of in je Garmin kan je ook leuke routes bekijken en lopen.

Runningshirt, singlet

Neem meerdere shirts en waspoeder of tabletten mee om je sportspullen even snel te kunnen wassen. Ga je vanwege de warmte lopen in een singlet vergeet niet je schouders en armen goed in te smeren.

Advies nodig voor de beste hardloopschoenen voor jou? De specialisten van RunX staan voor je klaar

× RunX staat klaar voor al je vragen