Skip to main content

Hardloopkalender

Hardlooptraining

Een juiste hardlooptraining is essentieel om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Of je nu een beginner bent die start met een 5 km, een hardloper die zich voorbereidt op een 10 km of op grotere afstanden: RunX biedt diverse schema’s en deskundig advies om je effectief naar je doel te begeleiden. Variatie in je trainingen, zoals krachttraining en loopscholingsoefeningen, kan je helpen om sterker en efficiënter te worden. Luister verder altijd naar je lichaam om overbelasting te vermijden en gebruik een trainingsschema om je voortgang gestructureerd op te bouwen. Naast advies over je hardlooptraining en -schoenen kun je ook voor persoonlijke tips, voeding en techniek altijd terecht bij RunX.

Hardloopschoen-strikken-hardlooptraining-RunX

Meer uit je hardlooptraining halen

Je kunt meer uit je hardlooptraining halen door een aantal strategische aanpassingen te maken. Belangrijke punten zijn onder andere het variëren van je schema met interval- en duurlooptrainingen. Zo verbeter je zowel je snelheid als uithoudingsvermogen. Het is ook essentieel om een balans te vinden tussen hard trainen en voldoende rust nemen. Herstel is namelijk cruciaal voor vooruitgang. Verder wordt aangeraden om doelgerichte trainingen te plannen en je voortgang bij te houden. En ook waar nodig je schema aan te passen op basis van je resultaten en persoonlijke doelen bij de hardlooptraining.

Hardlooptraining van 5 km

Heb je een lage conditie, overgewicht, of beschouw je jezelf als onsportief? Dan is de hardlooptraining 5 km voor absolute beginners ideaal voor jou. Deze training heeft een geleidelijke opbouw van wandelen naar hardlopen over 12 weken. Heb je al een redelijke conditie en ben je regelmatig actief? Dan biedt het schema 5 km voor beginners, met minder wandelmomenten, een goede basis.

Bekijk het schema 5km absolute beginnerBekijk het schema 5km basisconditie

Training van 10 km

Het schema voor 10 km bouwt voort op het 5 km schema. Net als bij de 5 km werk je aan je basisconditie en vergroot je de afstand geleidelijk in kleine stappen. Dit schema biedt echter meer variatie in je hardlooptraining met afwisselende tempo’s die je lichaam uitdagen. Dit verbetert zowel je snelheid als uithoudingsvermogen. Het schema richt zich op het lopen binnen specifieke hartslagzones om het beste uit jezelf te halen.

Bekijk het schema 10km

Wil jij een stap verder zetten? Bekijk dan onze schema’s voor een halve marathon of daarna zelfs voor een hele marathon.

Onze winkels

Ontdek welke schoen het beste bij jouw stijl past!

Hulp bij voorbereiding op jouw event?

Kun jij wat extra hulp gebruiken bij de voorbereiding op een hardloopevenement? Geen zorgen, bij RunX staan we voor je klaar! Onze winkels bieden niet alleen een breed assortiment aan hardloopschoenen, kleding en accessoires, maar onze medewerkers staan ook klaar om je te voorzien van nuttig advies en tips. Kom gerust langs in een van onze RunX-winkels bij jou in de buurt voor een persoonlijk gesprek of advies over training, voeding of de juiste uitrusting voor jouw volgende hardloopevenement. We zien je graag bij ons volgende evenement! Check onze hardloopkalender voor de details.  

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse