Skip to main content

Review door Jacques Kusters – eigenaar RunX Tilburg

New Balance heeft model V13 uitgebracht van de 880. De 880 is een schoen die voor veel lopers geschikt is. Zowel beginnende lopers, als gevorderde lopers kunnen de schoen al jaren waarderen. Direct uit de doos geeft de schoen een vertrouwde indruk, de tussenzool van Fresh Foam en de slijtzool zijn hetzelfde gebleven. Het bovenwerk ook wel de upper van een schoen genoemd. ziet er moderner uit en heeft een andere, meer stevige stof gekregen.

Bij het aanpassen van de schoen voel je gelijk dat het bovenwerk veranderd is. Zo is er minder volume in de toe-box, wat voor een beter passende gevoel zorgt. Het zadel (logo NB) zit alleen nog aan de buitenzijde van de schoen, dit zorgt voor een stevige band aan de buitenkant van de voet. Het engineered mesh in het bovenwerk sluit goed aan en geeft met name meer steun in de midvoet.geeft. De voorvoetvorm is iets minder rond geworden, waardoor de  schoen een halve maat groter uitvalt ten opzichte van model V12. De 880 komt voor heren in zowel normale (D) leest als in een smalle (B) leest. Voor dames is dit de normale (B) leest en de smalle (2A) leest. De smalle modellen vallen ook aanzienlijk smaller, met een strakkere pasvorm rondom de voet. Dit is prettig als je een smallere voet hebt, maar wel van het comfort van 880 wil genieten. 

New Balance 880 V13 Review door Jacques Kusters eigenaar RunX Tilburg

Jacques Kusters – eigenaar RunX Tilburg

Waar de NB 880 in eerste instantie weinig veranderd lijkt te zijn, zijn er behoorlijk wat verbeteringen doorgevoerd. Het beter passende- en stevige bovenwerk zorgen voor een goede pasvorm. Het vertrouwde Fresh Foam is gelijk gebleven en geeft een heerlijk comfortabel gevoel tijdens afzet en landing. Omdat de maatvoering en de vorm van het bovenwerk gewijzigd is, is het verstandig om langs te komen bij een RunX winkel in de buurt. We kunnen dan met onze loopanalyse kijken of je voldoende stevigheid haalt uit de NB 880 of dat de NB 860 (met steun) een betere optie is.  

Tijdens de eerste meters van mijn training voel ik duidelijk een goede demping van het Fresh Foam. Het lijkt of het Foam, in met name mijn voorvoeten, iets kietelt*. Natuurlijk moeten mijn voeten  wennen aan dit comfortabele gevoel. Na een kilometer verdwijnt dit gevoel en geniet ik van een heerlijke looptraining. Wat een genot om deze “sloffen” te kunnen testen.

Mijn eindoordeel is een fantastische neutrale schoen met uitstekende demping en heerlijke pasvorm. Een aanrader voor de neutrale loper!

* Bij je eerste training op een paar nieuwe hardloopschoenen kan het, zoals Jacques van RunX Tilburg aangeeft, voorkomen dat je een kietelend of soms brandend gevoel hebt. Dit heeft veelal te maken met het feit dat je met name de inlegzool even moet inlopen. 

RunX Tip: trek de schoenen in huis een uurtje aan voor je eerste training.

× RunX staat klaar voor al je vragen