Skip to main content

Optimale demping in loopschoenen is voor iedereen anders. Gebruik je een schoen voor je dagelijkse trainingen, lange duurlopen, hersteltrainingen, voor je werk of om te wandelen? De voordelen van het dragen van een schoen met veel demping zijn talrijk. Hardloopschoenen met veel demping zorgen voor een zeer comfortabele loopervaring en een gelijkmatige afwikkeling van de voet.

De RunX selectie van de beste hardloopschoenen met veel demping in ons assortiment

  • Asics Gel Nimbus 25 (heren of jongens) en Asics Gel Kayano 30
  • Brooks Glycerin 20 en Brooks Glycerin 20 GTS
  • HOKA Bondi 8
  • New Balance  1080
  • ON Cloud Stratus
  • Saucony Triumph 21

Wandelschoenen met de beste demping

Als je op zoek bent naar comfortabele schoenen voor dagelijks gebruik of om te wandelen op de weg, denk dan ook aan hardloopschoenen met veel demping en een soepele afwikkeling. In het geval van gevoelige voeten en klachten als hielspoor zeker een goed idee om te proberen. 

Heb je meer steun of meer grip nodig dan zijn trailschoenen of de Brooks Zeal Walker een goed alternatief.

Asics Gel Nimbus 25 en Asics Gel Kayano 30

De Asics Gel Nimbus 25 en de Kayano 30 hebben een zeer comfortabele demping en afwikkeling. De schoenen hebben een nieuwe Pure-Gel technologie in het hielgedeelte om de schokken te absorberen en een soepele overgang van hiel naar teen te bevorderen. Ook nieuw is het FF BLAST PLUS ECO materiaal in de dempende tussenzool wat zorgt voor meer demping en een snellere afwikkeling.

Zie ook onze eerdere reviews van de Nimbus 25 en de Kayano 30

Review Asics Nimbus 25 – RunX

Review: Asics Kayano 30 – RunX

Brooks Glycerin en Glycerin GTS 20

Bij Brooks maken ze in deze schoenen gebruik van DNA LOFT v3 foam. Dit is een dempend materiaal met ingespoten stikstof, wat veel comfort biedt maar daarnaast ook reactief is. Dit maakt de Glycerin 20 een uitstekende dagelijkse trainingsschoen voor verschillende soorten ondergrond.

De Brooks Glycerin 20 is er in een neutrale en in een versie met meer stabiliteit, de Glycerin 20 GTS

HOKA BONDI 8

De Bondi 8 is bij HOKA de schoen met de meeste demping en een van de beste hardloopschoenen met veel demping die je kunt vinden. 

Het nieuwste model van de Bondi combineert veel demping met een soepele afwikkeling. De Meta-Rocker in de tussenzool zorgt ervoor dat je ook als je vermoeid raakt, je nog steeds makkelijk afwikkelt. Daarbij zijn de schoenen licht in gewicht. Een aanrader voor mensen met knie-, hielspoor- en artrose klachten (grote teengewricht).

New Balance 1080 V12

New Balance 1080 V12 - Hardloopschoenen met veel demping bij RunX

De 1080v12 is de verbeterde versie van de 1080 door de betere demping, het lagere gewicht en de grotere flexibiliteit. De kenmerkende Fresh Foam X dempingstechnologie wordt gecombineerd met strategisch geplaatste ondersteunende elementen en een lichtgewicht bovenwerk van engineered mesh materiaal voor optimaal ademend vermogen en voldoende stretch.

New Balance Fresh Foam X 1080v12 Heren – RunX

ON Cloud Stratus

ON Cloud Stratus - hardloopschoenen met veel demping bij RunX

Dubbele demping in de Cloud Stratus

Twee lagen CloudTec-technologie lopen over de volledige lengte van de tussenzool, waardoor je optimale demping hebt van hiel tot teen. Een zachte foam laag bovenop de CloudTec zorgt voor een comfortabele landing, terwijl het geïntegreerde Speedboard zorgt voor een responsieve afzet.

Met een breder voorvoet/toebox heeft de Cloudstratus 3 meer comfort en stabiliteit dan ooit tevoren.

Saucony Triumph 21

Saucony Triumph 21 - hardloopschoenen met veel demping bij RunX

De Saucony Triumph 21 heeft een veerkrachtige demping bij iedere pas, waardoor het een geweldige dagelijkse trainingsschoen is en één van de beste hardloopschoenen qua demping in het assortiment van Saucony.

Saucony’s nieuwe PWRRUN+ materiaal in de tussenzool absorbeert de schokimpact bij de landing en zorgt voor een responsieve afwikkeling. De schoen heeft ook een rockerconstructie die zorgt voor een soepele overgang van hiel naar voorvoet.

Voor lange duurlopen op harde ondergrond is dit de ideale schoen. 

Bij RunX maken we een zorgvuldige selectie van hardloopschoenen. Hierbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring, testen we de schoenen zelf in de winkels, en maken we gebruik van de gegevens van de verschillende testmethodes bij de loopanalyse. Zo vinden we voor jou de hardloopschoenen (op maat) met veel demping.

× RunX staat klaar voor al je vragen