Skip to main content

 srcset=

Iedere loper herkent het gevoel: Je gedachten dwalen af. De kilometers gaan bijna als vanzelf voorbij en de vermoeidheid heeft geen grip op je benen. Het lijkt wel alsof je in de wolken loopt. Helaas gaat niet elke loop zo en het is een gevoel dat je niet zomaar op kunt roepen. Maar er is nu wel een basis om in de wolken te lopen. Het Zwitserse ON heeft het in de schoen geïntegreerd. Wij mochten de schoenen testen. 

Een grote ambitie
On heeft slechts een korte historie. Het bedrijf werd opgericht in 2010 met een hele grote ambitie: een onderscheidende schoen creëren voor de hardloopwereld. Inmiddels is ON actief in 50 landen wereldwijd. Wij gingen op pad met de ON CloudFlow. 

 srcset=
 srcset=

Typerend design 
Wat direct opvalt is het gewicht en het typerende design. De schoen bevat 18 compartimenten bestaande uit het “Zero Gravity EVA-schuim”. Vanaf de eerste passen merken we de demping. De schoen vangt de klappen prima op zonder dat het de kracht verliest. Daarnaast zorgt de smalle pasvorm voor een perfecte fit met ingebouwde sok. 

Concessies? 
Na een paar rustige en aangename eerste kilometers wordt de criticaster in mij wakker. Als de demping zo goed is, dan moet het concessies doen aan de stabiliteit. Ik besluit de kortere interval sessies in te zetten op smalle, bochtige paden. En de schoen houdt het prima. De compartimenten doen hun werk in de demping maar de schoen blijft de stevigheid en stabiliteit behouden. De ON CloudFlow doet dus geen concessies. 

 srcset=
 srcset=

The flow 
Zoek je een prettige schoen en ben je gehecht aan de smalle pasvorm van bijvoorbeeld Nike Odyssey React of Asics DS Trainer dan is de ON CloudFlow een prachtig alternatief.
 ‘The flow’ is niet te koop, maar de ‘ON CloudFlow’ komt aardig in de buurt. 

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen