Skip to main content

Start to RunX!
3 praktische tips & tools om te beginnen met hardlopen.

Wil je graag beginnen met hardlopen, maar weet je niet precies hoe ver je moet lopen? Of waar je op moet letten? Hoe je blessures voorkomt? En vooral hoe je het leuk en uitdagend houdt voor jezelf? RunX helpt met 3 praktische tips & tools. Het voorjaar komt langzaam weer in zicht, dus het is de ideale periode om te starten. Zo ga jij straks fit de zomer in.

 srcset=

#1: Download een hardloopschema voor beginners

Een veel voorkomende beginnersfout: te hard van stapel lopen zonder een plan. Het gevolg daarvan is vooral veel frustratie, met als resultaat dat je schoenen in de kast belanden en jij op de bank. “Zo. Dat was dat. Hardlopen? Niets voor mij.” Dit voorkom je door een hardloopschema te volgen. Je begint bij het begin en werkt in kleine stappen. Zo boek je altijd vooruitgang en daardoor wint jouw trotse gevoel het van frustratie. Ten tweede heb je met een goed hardloopschema minder kans op blessures. Leuker én veiliger dus!

Wij hebben twee hardloopschema’s voor je waarmee jij binnen 3 maanden 5 km kunt hardlopen. Eén voor absolute beginners en één voor beginners met enige basisconditie. Download de schema’s en bekijk welke bij jou past.

[maxbutton id=”4″ ]

#2 Zoek een startersclinic bij jou in de buurt

Vind je het leuk om samen met andere gemotiveerde mensen hard te lopen? Meld je dan aan voor een startersclinic bij jou in de buurt. Het leuke is dat je elkaar kunt steunen en aanmoedigen. Daarnaast is het gezellig. Je leert onder begeleiding van een trainer om verantwoord hard te lopen. Zo weet je zeker dat je op de goede weg zit!

#3 Zorg voor hardloopschoenen die bij jou passen

Als je begint met hardlopen wil je dat het gemakkelijk gaat, dat je plezier hebt en dat je geen last krijgt van blessures. Stap één? Geschikte schoenen. Bij RunX staan we altijd klaar om jou de beste hardloopschoen aan te meten. Alle schoenen in onze winkels zijn van goede kwaliteit, maar het gaat erom welke hardloopschoen goed bij joú past. Dit onderzoeken we met de RunX Loopanalyse. Jouw belastbaarheid staat centraal in onze meting en de belangrijkste vraag is: hoeveel kan jouw lichaam fysiek aan? We kijken niet alleen naar je voeten en benen, maar naar je gehele lichaam. Daarnaast verdiepen we ons in jouw doelen en verhaal. Want ook die informatie is onmisbaar voor ons. Een loopanalyse neemt ongeveer een half uur in beslag. Wil je een afspraak maken? Dat kan, maar is niet noodzakelijk. Je kunt ook gewoon binnenlopen.

Wil je meer weten over de RunX hardloopanalyse of wil je een afspraak maken?

[maxbutton id=”1″ ]

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen