Skip to main content

Wonen in Nederland betekent omgaan met wisselende weersomstandigheden. Enkele weken geleden was het bijna te warm om met een T-shirt aan te lopen, nu dalen de temperaturen ‘s avonds al flink. Dat de dagen korter worden betekent voor een hardloper natuurlijk niet dat je voor de kachel blijft hangen. Ook in guur Hollands weer wil je lekker sporten. Gelukkig wordt daar functionele kleding voor gemaakt! 
 width=
Met deze review neem ik je mee in de wereld van comfortabel warm hardlopen tijdens koude dagen. Ik testte een thermisch ondershirt van Odlo: Blackcomb. Er zijn shirts voor zowel dames als heren en er zijn twee variaties: een col met ½ rits en normale kraag, de zogenaamde crewneck.

De uitstraling
Het eerste wat opvalt aan deze shirts is de luxe uitstraling. De kleuren ogen fris en de stof ziet er goed uit. Ze worden geleverd in meerdere kleuren, met of zonder rits. Op de hanger oogt het al als een topshirt en als sporter kan ik de neiging om het te passen nauwelijks onderdrukken. Het shirt is naadloos geweven. Hierdoor kruipt het niet omhoog en geeft het een stijlvolle uitstraling. De functionaliteit spat ervan af. 
 width=
Pasvorm en draagcomfort
Het shirt heeft een comfortabele pasvorm en volgt de lijnen van je lichaam perfect. Het is naadloos en heeft een 3D stretch. Odlo noemt dit bodymapping (ik vind het een fantastische term). Door de manier waarop het gemaakt is, volgt het eenvoudig al je bewegingen zonder dat het shirt opkruipt. Mede hierdoor blijft het shirt ook tijdens mijn ‘yoga-oefeningen’ goed op z’n plaats.
Je voelt gelijk dat het shirt het label ‘warm’ heeft en dat je hier de winter goed mee door kan. Als eerste laag, maar ook als toplaag, omdat het shirt zo’n mooie uitstraling heeft. De mouwen zijn lang genoeg en ook de lengte van het shirt zelf is goed. 
De naadloze mesh-structuur aan de achterkant, onder de oksels, aan de binnenkant van de ellebogen zorgt voor optimale ventilatie.

Samenvatting
Als je dit shirt aantrekt voel je gelijk dat je waar krijgt voor je geld. Het shirt is niet de goedkoopste op de markt, maar het is het zeker waard. Warm, comfortabel en functioneel. En je loopt er stijlvol bij. Ik weet in ieder geval zeker dat ik dit shirt de komende winter ga dragen!

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen