Skip to main content

Garmin heeft onlangs een aantal nieuwe hardloophorloges gelanceerd. Eén daarvan is de Garmin 245. Onze collega’s Wieger en Mark van RunX Apeldoorn hebben hem getest. Hun mening? Een zeer compleet en lichtgewicht hardloophorloge voor zowel dagelijks- als trainingsgebruik. Ze vertellen jou de 5 voordelen van de Garmin Forerunner 245.

1. Hoge gebruiksvriendelijkheid

Over het algemeen is de gebruiksvriendelijkheid van deze Garmin erg goed. Met de 5 gemakkelijk te bedienen knoppen zijn de functies goed vindbaar. Al kan je de ene functie sneller vinden dan de andere. De hoofdfuncties vind je door eenmalig op de knoppen te drukken, maar om andere functies te zoeken moet je de knop wat langer ingedrukt houden. Tijdens het hardlopen kun je gemakkelijk door de voor jou relevante data scrollen. Via de app kan je het horloge zelf indelen op de gewenste schermweergave.

2. Verschillende trainingsfuncties en een eigen trainingsprogramma

Je kan zowel een ontspannen rondje lopen als een flinke tempotraining afwerken met de Forerunner 245. Zelfs voor zwemmen of fietsen is het horloge geschikt. Via de Garmin Connect app maak je jouw eigen trainingsprogramma en stel je die gemakkelijk in. Door trainingsprogramma’s te volgen kan je jouw doelen sneller behalen. Via de app kan je zeer gedetailleerd de trainingen terugkijken en vorderingen bijhouden.

3. Nauwkeurige GPS & hartslagmeting

Het hardloophorloge maakt gebruik van hartslagmeting op de pols. Bij duurlopen is de hartslag zeer duidelijk vanaf het kleurenscherm af te lezen. Zo zie je precies of je in de juiste zone loopt en welke hartslag je hebt. Tijdens de tempo’s heeft de hartslagmeting net als de meeste andere horloges wat meer moeite met de nauwkeurigheid. Voor het tempowerk blijkt een hartslagband altijd net nauwkeuriger. De GPS van het horloge is zoals we van Garmin gewend zijn: zeer nauwkeurig!

4. Fijn voor dagelijks gebruik

Voor dagelijks gebruik is de 245 heel geschikt. Het lichte gewicht en het minimalistische scherm maken het draagcomfort optimaal. Daarnaast is er keuze uit meerdere soorten displayschermen voor dagelijkse tijdweergave en kan je andere schermen downloaden. Het horloge fungeert ook als activity tracker. Zo zijn gezondheidsstatistieken als slaap, gewicht en stresslevel net als de prestatie statistieken, uitgebreid uit te lezen via de app.

5. Muziek om de pols

Als je graag met muziek loopt dan is de 245 music een mooie toevoeging. Het is namelijk niet meer nodig om een telefoon mee te nemen. Je kunt tot 500 nummers luisteren via je pols en het horloge is makkelijk te koppelen met bijvoorbeeld Spotify. Draag je de draadloze Aftershokz Trekz hoofdtelefoon, dan is het een perfecte combi.

 width=

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen