Skip to main content
   width=

Iedere maand testen wij een hardloopschoen om jou van het beste advies te voorzien. Deze week testte Frank Ossen van RunX Zaandam de Asics Gel Kayano 26. Editie 26 van deze schoen is een zeer geliefde antipronatieschoen bij hardlopers. Het zorgt dat je voet zich optimaal afwikkelt en dat je recht landt. In deze review vertelt Frank over zijn ervaring en over de verbeteringen ten opzichte van de vorige edities. 

“Mijn eerste indruk bij het instappen van de Kayano 26 is dat de pasvorm uitstekend is. Dit komt door het Jacquard Mesh bovenwerk. Dit materiaal biedt namelijk een optimaal ademend vermogen en omsluit de voeten op comfortabele wijze. De rand rondom de enkel is gevuld met een zacht materiaal, hierdoor krijg je vrijwel geen blaren. Dat is erg prettig.

De Flyte Foam Propel technologie zorgt ervoor dat de hardloopschoenen licht aanvoelen tijdens het lopen. Wat ook heel fijn is om te ervaren: bij de langere afstanden blijft de geldemping optimaal. Normaliter loopt de schokdemping tijdens het hardlopen 30% terug, maar bij de Kayano 26 is dit slechts 10%. Oftewel 90% optimaal dempend plezier!

Ik heb de schoen zowel op een harde als op een zachte ondergrond getest. Beide ervaarde ik als zeer comfortabel. Aan de binnenzijde bevindt zich een extra versteviging. Deze wordt Duomax genoemd. Dit materiaal absorbeert niet zoveel schokken als gel, maar zorgt er wel voor dat je voeten niet naar binnen rollen tijdens het hardlopen. De schoen is daarom uitermate geschikt voor lopers met overpronatie.

Kortom, de Asics Gel Kayano 26 is nog steeds een van de beste hardloopschoenen voor overpronerende hardlopers. Kom langs in onze winkel en ervaar de nieuwe Asics Gel Kayano 26.”

 width=

 

Technisch details:
Dropping 10 mm
Gewicht plm 314 gram (US maat 9)https://www.youtube.com/watch?v=39sl_fVa5AQ&feature=youtu.be

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen