Skip to main content

Breed inzetbaar

Naast de hardloopschoenen die zowel voor de trainingen op de weg als in het bos worden gebruikt, zien we steeds meer belangstelling voor de zogenaamde ‘trailschoenen’. Zeker in gebieden met veel bos, strand of andere zachte ondergrond, worden steeds vaker trailschoenen gebruikt.

De één kiest voor schoenen met een maximale grip voor de ‘softground’, een ander heeft meer aan schoenen die voor de combinatie met stukken harde ondergrond geschikt zijn. Laat je ook bij deze schoenenkeuze goed adviseren!

Bij verschillende hardloopactiviteiten zoals mudruns, survivalruns en trailruns zijn trailschoenen onmisbaar. Je kunt de aankoop van een paar trailschoenen eigenlijk zien als winterbanden voor de auto. Het is een extra uitgave, maar doordat de verschillende schoenen specifiek worden ingezet, gaan ze ook dubbel zo lang mee.

En wat veel mensen niet weten, is dat trailschoenen ook heel goed gebruikt kunnen worden als wandelschoenen. Ze zijn soepel, licht, stabiel en stevig. Voor diegenen die graag zowel wandelen als hardlopen in de vakantie, scheelt het een extra paar schoenen om mee te nemen. In de bergen zie je al jaren dat, naast de bergschoenen voor de technische bergwandeltochten, veel mensen lopen op trailschoenen tijdens de ‘gewone’ bergwandelingen.

 srcset=

Elbert en Evelien van RunX Apeldoorn nemen tijdens hun bergvakanties altijd verschillende soorten trailschoenen mee. Begin juni hebben ze daar, in de vele sneeuw op de bergpaden, veel plezier van gehad.

Meer informatie? Kom langs in onze winkel.

× RunX staat klaar voor al je vragen