Skip to main content

Consistentie binnen je hardloopmomenten vinden en vaker hardlopen klinkt heel simpel, maar blijkt vaak in de realiteit moeilijk toe te passen. Veel externe factoren als werk en privé kunnen dit nogal beïnvloeden. Wij nemen je graag mee in een aantal tips om het ritme juist en frequenter op te pakken.


Rustig aan

Bouw het hardlopen rustig op. Je hoeft niet in een keer tien kilometer te lopen. Probeer stapje voor stapje langer te lopen, of misschien sneller, hard te lopen. Speciaal hiervoor vind je op onze website een aantal hardloopschema’s. Of je nu net begint met hardlopen, een keer 10 kilometer wil lopen of je aan een halve of hele marathon wil wagen. Zo hebben we een hardloopschema voor beginners van 5 km of een schema van 10 km.


Leg je kleding klaar

En heel simpel trucje om een mentale barrière weg te nemen: leg van tevoren je hardloopkleding klaar. Zo kun je minder makkelijk afhaken op het moment dat je twijfelt of je een rondje gaat lopen. Bovendien is het belangrijk om je goed aan te kleden, niet te warm en niet te koud. Hardloopkleding moet bovendien comfortabel zitten. Heb jij hardloopkleding die niet lekker zit? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Het zou zonde zijn als je niet gaat hardlopen vanwege verkeerde kleding! “Slecht weer bestaat niet, slechte (hardloop) kleding wel”. Pas je kleding aan op de weersomstandigheden en het type training.


Loop op hardloopschoenen

Dit lijkt een open deur, maar er zijn veel mensen die hardlopen op ‘gewone’ sportschoenen of zelfs op sneakers. Het is logisch als je eerst wil onderzoeken of hardlopen iets voor jou is, maar langdurig op verkeerde schoenen hardlopen heeft nadelige gevolgen. Echte hardloopschoenen (op maat) zijn ervoor gemaakt om jouw gewrichten te ondersteunen tijdens het hardlopen. Bij een gemiddeld
hardlooptempo

Wist je dat je bij RunX winkels een gratis loopanalyse krijgt bij aanschaf van hardloopschoenen? Maak een afspraak en probeer en voel zelf het verschil dat goede hardloopschoenen maken. Uiteraard kun je ook gewoon langskomen zonder afspraak.

× RunX staat klaar voor al je vragen