Skip to main content

In deze bijzondere tijden werken we vaker vanuit huis. Dat heeft nadelen, bijvoorbeeld de stress van thuiswerken, opvoeden en huiswerk begeleiden. Maar het biedt ook kansen: minder reistijd, dus meer tijd om hard te lopen! Bovendien draagt beweging bij aan een gezond en fit lichaam.

Dat bewegen belangrijk is voor onze fysieke en mentale gezondheid, dat weten we. Er zijn talloze onderzoeken die dit onderschrijven. Regelmatige beweging houdt verschillende lichaamsfuncties op peil, zoals de soepelheid van gewrichten en botten, de bloedcirculatie en de ademhaling. Dat pleit al om vaker hard te lopen! Heb je nog iets meer aanmoediging nodig? Lees dan verder, we geven je drie tips om vaker hard te lopen.

Rustig aan

Bouw het hardlopen rustig op. e hoeft niet in een keer tien kilometer te lopen. Probeer stapje voor stapje langer, of misschien sneller, hard te lopen. Speciaal hiervoor vind je op onze website een aantal hardloopschema’s. Of je nu net begint met hardlopen, een keer 10 kilometer wil lopen of je aan een halve of hele marathon wil wagen.

Heb je vragen? Kom gerust langs in een RunX winkel. Onze medewerkers kunnen je nog meer vertellen over hoe je verantwoord (en volgens de trainingsleer) moet opbouwen naar jouw doel!

Leg je kleding klaar

En heel simpel trucje om een mentale barrière weg te nemen: leg van tevoren je hardloopkleding klaar. Zo kun je minder makkelijk afhaken op het moment dat je twijfelt of je een rondje gaat lopen. Bovendien is het belangrijk om je goed aan te kleden, niet te warm en niet te koud. Hardloopkleding moet bovendien comfortabel zitten. Heb jij hardloopkleding die niet lekker zit? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Het zou zonde zijn als je niet gaat hardlopen vanwege verkeerde kleding! “Slecht weer bestaat niet, slechte ( hardloop) kleding wel. Pas je kleding aan op de weersomstandigheden en het type training.

Loop op hardloopschoenen

Dit lijkt een open deur, maar er zijn veel mensen die hardlopen op ‘gewone’ sportschoenen of zelfs op sneakers. Het is logisch als je eerst wil onderzoeken of hardlopen iets voor jou is, maar langdurig op verkeerde schoenen hardlopen heeft nadelige gevolgen. Echte hardloopschoenen zijn ervoor gemaakt om jouw gewrichten te ondersteunen tijdens het hardlopen. Bij een gemiddeld hardlooptempo is er sprake van een schokbelasting van 2 à 3 keer je eigen lichaamsgewicht. Zonder schokabsorptie van goede hardloopschoenen, komen alle klappen direct op je enkels, scheenbenen en knieën terecht. Goede hardloopschoenen lopen niet alleen veel lekkerder, ze zorgen er ook voor dat je minder kans hebt op blessures.

Gratis loopanalyse

Wist je dat je bij RunX winkels een gratis loopanalyse krijgt bij aanschaf van hardloopschoenen? Maak een afspraak en probeer en voel zelf het verschil dat goede hardloopschoenen maken. Uiteraard kun je ook gewoon langskomen zonder afspraak.

× RunX staat klaar voor al je vragen