Skip to main content

Door: Henk Bakker Team 4 Mijl.

Team 4 Mijl is een ambitieuze groep atleten die het beste uit zichzelf proberen te halen, om zo hun hardloopdoelen te bereiken. Onder begeleiding van coaches Eddy Kiemel, Wilfred van Holst en Sybren Mulder krijgen de atleten elk een persoonlijk trainingsschema, wat ze helpt elke dag een stukje sneller of sterker te worden. De gemiddelde atleet bij Team 4 Mijl traint elke dag of zelfs twee keer per dag. Zeker voor de middellange- en langeafstandsatleten betekent dit dat er de nodige hardloopkilometers gemaakt worden.

RunX faciliteert Team 4 Mijl al jaren met de benodigde hardloopschoenen. Elke atleet van Team 4 Mijl krijgt hierbij een basispakket, en afhankelijk van de prestaties van het afgelopen jaar wordt individueel bepaald hoeveel schoenen er gesponsord worden voor het komende seizoen. Voor nationale en internationale topatleten kan dit pakket zelfs bestaan uit een onbeperkt aantal schoenen.

Verschillende atleten vragen om verschillende soorten hardloopschoenen. Een sprinter heeft bijvoorbeeld minder behoefte aan een schoen met veel demping dan een marathonloper. Het personeel van Run X Groningen levert dan advies op maat over welke schoen geschikt is voor welke training en hoe je het beste je schoenen kan afwisselen. Het helpt hierbij dat we als team gezien onze kleding samenwerking met Craft niet gebonden zijn aan een specifiek schoenenmerk, waardoor er altijd wel een schoen is die bij de atleet past.

Om op te hoogte te blijven van de prestaties van het team kun je de atleten volgen op hun website, www.team4mijl.nl.

 width=

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen